.

Όποιος φοβάται τον θάνατο είναι ήδη νεκρός.
Όποιος θέλει για μια στιγμή η ζωή του να ανήκει μόνο σ' αυτόν, που θέλει για μια στιγμή να είναι πεπεισμένος για όσα κάνει, πρέπει να αδράξει το παρόν.
Πρέπει να αντιμετωπίζει τα πάντα στο παρόν ως τελικά, σαν να ήταν βέβαιο ότι θα ακολουθήσει αμέσως ο θάνατος.
Και πρέπει μετά στο σκοτάδι να δημιουργήσει ζωή. Ζωή μέσα από τον εαυτό του.
Carlo Michelstaedter, La Persuasione e la Rettorica

Κυριακή, 27 Απριλίου 2014

ΟΙ ΣΜΑΡΑΓΔΙΝΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΤΟΥ ΘΩΘ – ΠΙΝΑΚΙΔΑ VIII – ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΩΝ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ – A. S. RALEIGH


Σε σένα, ω άνθρωπε, προσφέρω τη γνώση μου. Σε σένα προσφέρω το Φως. Άκουσε τώρα και λάβε τη σοφία μου, που έχει έλθει από τα πεδία του διαστήματος, του πάνω και πέρα.
Δε μοιάζω με τον άνθρωπο, γιατί έχω ελευθερωθεί από τις διαστάσεις και από τα πεδία. Στο καθένα παίρνω νέο σώμα. Στο καθένα αλλάζω τη μορφή μου. Τώρα γνωρίζω ότι η μορφή δεν είναι παρά το άμορφο.
Μεγάλη είναι η σοφία των Επτά. Είναι ισχυροί από το επέκεινα. Εκδηλώνονται μέσω της δύναμής τους και γεμίζουν από δύναμη από το επέκεινα.
Άκουσε τούτα τα λόγια της σοφίας. Άκουσε και κάνε τα δικά σου. Βρες σε αυτά το άμορφο. Βρες το κλειδί για το επέκεινα. Το μυστήριο δεν είναι παρά κρυμμένη γνώση. Γνώρισε και θα αποκαλύψεις. Βρες τη βαθιά θαμμένη σοφία και θα είσαι ο κυρίαρχος του σκοταδιού και του φωτός.
Βαθιά είναι τα μυστήρια γύρω σου. Κρυμμένα είναι τα μυστικά των Παλιών. Ερεύνησε τα ΚΛΕΙΔΙΑ της ΣΟΦΙΑΣ μου και σίγουρα θα βρεις το δρόμο. Η πύλη προς τη δύναμη είναι μυστική, αλλά όποιος πετυχαίνει θα τα καταφέρει. Κοίταξε στο ΦΩΣ, ω αδελφέ μου. Άνοιξε και θα λάβεις. Προχώρησε μέσα από την κοιλάδα του σκοταδιού. Ξεπέρασε τον ένοικο της νύχτας. Κράτα πάντα τα μάτια σου στο ΠΕΔΙΟ του ΦΩΤΟΣ και θα είσαι ΕΝΑ με το ΦΩΣ.
Ο άνθρωπος βρίσκεται στη διαδικασία του να αλλάζει σε μορφές που δεν είναι τούτου του κόσμου. Με τον καιρό αναπτύσσεται στο άμορφο, σε ένα πεδίο στον ανώτερο κύκλο. Γνώριζε ότι πρέπει να γίνεις άμορφος πριν γίνεις ένα με το ΦΩΣ.
Άκουσε, ω άνθρωπε, τη φωνή μου που μιλά για τα μονοπάτια προς το Φως και δείχνει το δρόμο για την επίτευξη, όταν θα έχεις γίνει ένα με το Φως.
Ερεύνησε τα μυστήρια της καρδιάς της γης. Μάθε για το ΝΟΜΟ που υπάρχει και διατηρεί τα άστρα στην ισορροπία τους με τη δύναμη της πρωταρχικής ομίχλης. Αναζήτησε τη φλόγα της ΖΩΗΣ της ΓΗΣ. Λούσου στη λάμψη της φλόγας της. Ακολούθησε το μονοπάτι με τις τρεις γωνίες, μέχρι που να γίνεις ο ίδιος μια φλόγα.
Μίλησε με λόγια χωρίς φωνή, σε εκείνους που κατοικούν κάτω χαμηλά είσελθε στο γαλάζιο φωτισμένο Ναό και λούσου στη φωτιά της ζωής.
Γνώριζε, ω άνθρωπε, ότι είσαι πολύπλοκος. Ένα ον της γης και της φωτιάς. Άφησε τη φλόγα σου να λάμπει, γίνε μόνο η φωτιά.
Η σοφία είναι κρυμμένη στο σκοτάδι. Όταν αυτό λάμψει από τη φλόγα της Ψυχής, βρες τη σοφία και γίνε ενας ΓΕΝΝΗΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΦΩΣ, ένας Ήλιος του Φωτός, χωρίς μορφή. Αναζήτησε όλο και περισσότερη σοφία. Βρες την στην καρδιά της φλόγας. Γνώριζε ότι μόνο με αγώνα είναι δυνατό το Φως να πλημμυρίσει τη διάνοιά σου. Μιλώ με σοφία. Άκουσε τη Φωνή μου και υπάκουσε. Σχίσε τα πέπλα του σκοταδιού. Άναψε ένα ΦΩΣ πάνω στο ΔΡΟΜΟ.
Μιλώ εγώ, που είμαι από την Αρχαία Ατλαντίδα. Μιλώ για τις μέρες του Βασιλείου των Σκιών. Μιλώ για τον ερχομό των παιδιών των σκιών που κλήθηκαν από το μεγάλο βυθό, με τη γνώση των ανθρώπων της γης, που επεδίωκαν να αποκτήσουν μεγάλη δύναμη.
Πολύ πριν υπάρξει η Ατλαντίδα, υπήρχαν άνθρωποι που ερευνούσαν στο σκοτάδι, χρησιμοποιώντας τη σκοτεινή μαγεία, καλώντας όντα από το μεγάλο βυθό που υπάρχει κάτω από μας. Τούτα τα όντα ήλθαν σε αυτόν τον κύκλο. Ήταν άμορφα, από μια άλλη δόνηση, και αόρατα στα παιδιά των ανθρώπων της γης. Μόνο με το αίμα μπορούσαν να ζήσουν σε αυτό τον κόσμο.
Σε παρελθούσες εποχές είχαν υποταχθεί από τους Δασκάλους και οδηγηθεί κάτω στο μέρος από το οποίο είχαν έλθει. Ωστόσο μερικά παρέμειναν, κρυμμένα σε τόπους και πεδία άγνωστα στον άνθρωπο. Ζούσαν στην Ατλαντίδα σαν σκιές αλλά μερικές φορές εμφανίζονταν ανάμεσα στους ανθρώπους. Αυτό γινόταν κυρίως όταν τους προσφερόταν αίμα.
Κινούνταν λοιπόν ανάμεσά μας με ανθρώπινη μορφή αλλά ήταν άνθρωποι μόνο στην όψη. Όταν διαλυόταν η ψευδαίσθηση που δημιουργούσαν, έβλεπε κανείς ότι είχαν κεφάλι φιδιού. Ωστόσο εμφανίζονταν στον άνθρωπο σαν άνθρωποι. Σιγά σιγά εισχωρούσαν στα Συμβούλια λαμβάνοντας ανθρώπινες μορφές. Με τις τέχνες τους σκότωναν τους αρχηγούς των βασίλειων. Έπαιρναν τη μορφή τους και κυριαρχούσαν στους ανθρώπους. Μπορούσαν να αποκαλυφθούν μόνο με τη μαγεία. Τα πρόσωπά τους μπορούσαν να ιδωθούν μόνο με τον ήχο. Έρχονταν από το βασίλειο των σκιών για να καταστρέψουν τον άνθρωπο και να κυριαρχήσουν στον τόπο του.
Ωστόσο, γνώριζε ότι και οι Δάσκαλοι ήταν ισχυροί στη μαγεία. Μπορούσαν να ανασηκώσουν το Πέπλο από το πρόσωπο του φιδιού και να το στείλουν πίσω στον τόπο του. Ήλθαν στον άνθρωπο και του δίδαξαν το μυστικό, τη Λέξη που μόνο οι άνθρωποι μπορούν να προφέρουν. Ανασήκωσαν γρήγορα το Πέπλο από το φίδι και το εκδίωξαν από τον τόπο των ανθρώπων.
Όμως, προσέχετε, γιατί το φίδι ακόμη ζει σε ένα μέρος που είναι κατά εποχές ανοιχτό στον κόσμο. Περπατουν ανάμεσά μας αόρατοι σε μέρη που έχουν γίνει τελετές και με το πέρασμα του καιρού θα πάρουν ξανά ανθρώπινη θωριά.
Μπορούν να κληθούν από το δάσκαλο που γνωρίζει το λευκό ή το μαύρο, αλλά μόνο ο λευκός δάσκαλος μπορεί να τους ελέγχει και να τους δεσμεύει όταν εμφανίζονται με ανθρώπινο σώμα.
Μην αναζητάτε το βασίλειο των σκιών, γιατί τότε το κακό σίγουρα θα εμφανισθεί και μόνο ο δάσκαλος της λαμπρότητας θα μπορεί να υποτάξει τη σκιά του φόβου.
Γνώριζε, ω αδελφέ μου, ότι ο φόβος είναι μεγάλο εμπόδιο. Γίνε δάσκαλος όλων μέσα στη λαμπρότητα και η σκιά σύντομα θα εξαφανισθεί. Άκουσε και λάβε υπόψη σου τη σοφία μου. Η φωνή του ΦΩΤΟΣ είναι καθαρή. Μην αναζητάς την κοιλάδα της σκιάς και μόνο τότε θα εμφανισθεί το φως.
Άκουσε, ω άνθρωπε, το βάθος της σοφίας μου. Μιλώ για γνώση κρυμμένη από τον άνθρωπο. Κατά τη διάρκεια των ταξιδιών μου στο ΧΩΡΟΧΡΟΝΟ πήγα μακριά, μέχρι το τέλος του χώρου αυτού του κύκλου. Εκεί βρήκα το μεγάλο φράγμα που εμποδίζει τον άνθρωπο να φύγει από αυτό τον κύκλο. Είδα τα ΚΥΝΗΓΟΣΚΥΛΑ του Φράγματος, να περιμένουν εκείνον που θα τα προσπερνούσε. Σε εκείνο το χώρο, όπου δεν υπάρχει ο χρόνος, αισθάνθηκα αμυδρά τους φύλακες των κύκλων. Αυτοί κινούνται μόνο μέσα από γωνίες. Οι καμπύλες τους περιορίζουν.
Παράξενα και τρομερά είναι τα ΚΥΝΗΓΟΣΚΥΛΑ του Φράγματος. Ακολουθούν τη συνείδηση μέχρι τα όρια του χώρου. Μη σκεφθείς να δραπετεύσεις εισερχόμενος στο σώμα σου, γιατί ακολουθούν γρήγορα την Ψυχή, μέσα από γωνίες. Μόνο ο κύκλος θα σου δώσει προστασία και αυτός όμως δε θα σε προστατέψει από τα νύχια των ΕΝΟΙΚΩΝ των ΓΩΝΙΩΝ.
Μόνο μια φορά, στον παρελθόντα χρόνο, προσέγγισα το μεγάλο Φράγμα και αντίκρισα τις ακτές στις οποίες ο χρόνος δεν υπάρχει, τις άμορφες μορφές των ΚΥΝΗΓΟΣΚΥΛΩΝ του Φράγματος. Κρύβονταν στην ομίχλη πέρα από το χρόνο όταν τα βρήκα. Με μυρίστηκαν από μακριά, ανασηκώθηκαν και έβγαλαν μια δυνατή κραυγή που μπορεί να ακουσθεί από κύκλο σε κύκλο. Μετά κινήθηκαν μέσα από το διάστημα προς την Ψυχή μου.
Εγώ πέταξα γρήγορα από μπροστά τους πίσω από το αδιανόητο τέλος των καιρών. Ωστόσο αυτά με καταδίωκαν πάντα μου και κινούνταν σε παράξενες γωνίες άγνωστες στον άνθρωπο. Εκεί λοιπόν στην γκρίζα ακτή του τέλους των ΧΩΡΟΧΡΟΝΩΝ βρήκα τα ΚΥΝΗΓΟΣΚΥΛΑ του Φράγματος αδηφάγα να καραδοκούν για την Ψυχή που προσπαθεί να φθάσει στο επέκεινα.
Πέταξα πίσω στο σώμα μου μέσα από τους κύκλους. Πέταξαν γοργά πίσω μου ακολουθώντας με. Από πίσω μου ακολουθούσαν τα αρπαχτικά, αναζητώντας μέσα από τις γωνίες να καταβροχθίσουν την Ψυχή μου.
Γιατί γνώριζε, ω άνθρωπε, ότι η Ψυχή που τολμά να φθάσει το Φράγμα, ίσως κρατηθεί δέσμια των ΚΥΝΗΓΟΣΚΥΛΩΝ που είναι πέρα από το χρόνο. Ίσως κρατηθεί μέχρι να συμπληρωθεί αυτός ο κύκλος και μείνει πίσω όταν φύγει η συνείδηση.
Τότε μπήκα στο σώμα μου και δημιούργησα τους κύκλους που δεν γνωρίζουν γωνίες. Δημιούργησα τη μορφή που δημιουργήθηκε από τη μορφή μου. Έβαλα το σωμα μου μέσα σε ένα κύκλο και έχασα τους διώκτες μου μέσα στους κύκλους του χρόνου. Όμως, ακόμη και τότε, όταν ήμουν ελεύθερος από το σώμα μου, έπρεπε να ήμουν πάντα προσεκτικός και να μην κινούμαι μέσα από γωνίες, αλλιώς η Ψυχή μου δε θα μπορούσε να ελευθερωθεί ποτέ.
Μάθε ότι τα ΚΥΝΗΓΟΣΚΥΛΑ του Φράγματος κινούνται μέσα από γωνίες και ποτέ μέσα από καμπύλες του χώρου. Μόνο κινούμενος μέσα από καμπύλες μπορεί να τους ξεφύγει κάποιος, γιατί στις γωνίες θα σε κυνηγούν. Ω άνθρωπε, άκουσε προσεκτικά την προειδοποίησή μου. Μην αναζητάς να περάσεις πέρα από την πύλη προς το επέκεινα. Ελάχιστοι είναι εκείνοι που πέτυχαν να περάσουν το Φράγμα προς το μεγαλύτερο ΦΩΣ που λάμπει πέρα από εκεί. Γιατί μάθε ότι πάντα οι ένοικοι αναζητούν τέτοιες ψυχές για να τις κάνουν σκλάβες τους.
Άκουσε, ω άνθρωπε, και λάβε σοβαρά υπόψη την προειδοποίησήμου. Μην κινείσαι σε γωνίες αλλά σε καμπύλες. Και εάν ποτέ, ενώ είσαι έξω από το σώμα σου, ακούσεις ένα ήχο παρόμοιο με το γαύγισμα ενός κυνηγόσκυλου να ηχεί καθαρά και σαν καμπάνα μέσα στην ύπαρξή σου, πέταξε πίσω στο σώμα σου με κύκλους και μη διαπεράσεις την ομίχλη που είναι μπροστά σου.
Όταν μπεις στη μορφή στην οποία κατοικούσες, χρησιμοποίησε το συνδυασμό του σταυρού και του κύκλου. Άνοιξε το στόμα σου και χρησιμοποίησε τη Φωνή σου. Πρόφερε τη ΛΕΞΗ και θα είσαι ελεύθερος. Μόνο όποιος έχει παρά πολύ ΦΩΣ μπορεί να ελπίζει να περάσει από τους φύλακες του δρόμου και τότε πρέπει να κινηθεί μέσα από παράξενες καμπύλες και γωνίες που σχηματίζονται σε κατεύθυνση άγνωστη στον άνθρωπο.
Άκουσε, ω άνθρωπε, και λάβε σοβαρά υπόψη την προειδοποίησή μου. Μην επιχειρήσεις να περάσεις τους φύλακες του δρόμου. Μάλλον θα πρέπει να αναζητήσεις να αποκτήσεις το δικό σου φως και να ετοιμάσεις τον εαυτό σου να περπατήσει πάνω στο δρόμο.
Ο τελικός σκοπός σου είναι το ΦΩΣ, ω αδελφέ μου. Αναζήτησε και βρες πάντοτε το Φως στο δρόμο σου.

ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΠΙΝΑΚΙΔΑΣ VIII

Ο Θωθ απέκτησε τη δύναμη του δασκάλου και ως εκ τούτου την ικανότητα να εισέρχεται σε οποιονδήποτε κόσμο και να λαμβάνει μορφή, καθώς και την ικανότητα να εισέρχεται στους εσωτερικούς χώρους της τέταρτης διάστασης.
Τα κλειδιά της σοφίας βρίσκονται στα σύμβολα. Μόνο εκείνοι που ερευνούν για τα κρυφά νοήματα βρίσκουν το δρόμο. Υπάρχει μια συνεχής αλλαγή και εξέλιξη στον άνθρωπο, τόσο υλική όσο και πνευματική. Καθώς αναπτύσσεται συνειδησιακά, συγχωνεύεται όλο και περισσότερο με την ουσία της συνείδησης η οποία είναι τελικά άμορφη. Στο τέλος ο άνθρωπος προχωρά σε εκείνο τον κοσμικό κύκλο στον οποίο τίποτα υλικό δεν εκδηλώνεται σε μορφή.
Ο Θωθ στη συνέχεια προτρέπει να ερευνηθούν τα μυστήρια του εσωτερικού της γης για να μάθουν για την ισορροπία της, την πυραμίδα της δύναμης, η οποία συντίθεται από μια δύναμη που κάνει τα άτομα να εκπέμπουν σωματίδια από μόνα τους. Ο άνθρωπος πρέπει να βρει την πυραμίδα και να σταθεί μπροστά της είτε με το σώμα του είτε με αστρική προβολή για να λάβει την παγκόσμια δύναμή της.
Επίσης ο Θωθ προτρέπει τους ανθρώπους να εισέλθουν στο γαλάζια φωτισμένο Ναό που είναι η μεγάλη Αίθουσα του Αμένθη, όπου κάθονται οι επτά. Ο άνθρωπος είναι τόσο σώμα όσο και συνείδηση, αλλά η συνείδηση, η φλόγα, πρέπει να απορροφήσει το σώμα-γη.
Μόνο μέσα από τον αγώνα μπορεί να βρεθεί η σοφία, αφού είναι κρυμμένη μέσα στο σκοτάδι. Ωστόσο στο σκοτάδι υπάρχει η ουσία της φλόγας και αληθινή σοφία.
Το Βασίλειο των Σκιών ήταν εκείνη η οκτάβα δόνησης στην οποία τοποθετήθηκαν όσοι ήλθαν από ένα κατώτερο κοσμικό κύκλο όταν ο άνθρωπος άνοιξε την πύλη. Αυτό έγινε στον τρίτο ή Πολικό Κύκλο και όσοι κατοικούσαν στο σκοτάδι ήταν άνθρωποι που προτιμούσαν την υλική δύναμη από το να αφιερώσουν τη ζωή στα πνευματικά ζητήματα. Τα όντα που κλήθηκαν ήταν άμορφα. Εφόσον, όμως, εκείνο που κλήθηκε ήταν συνείδηση, στη συνέχεια έπρεπε να αποκτήσει εδώ και υλικό σώμα.
Αυτές οι συνειδήσεις, όπως τα στοιχειακά, καθώς διαχωρίσθηκαν από τη δική τους κοσμική συνείδηση και τις δημιουργικές δυνάμεις τους δεν μπορούσαν να συνδυαστούν με αυτό τον κύκλο επειδή δεν είχαν αναπτύξει τις πρωταρχικές καμπύλες. Μόνο με τη θέληση του ανθρώπου και την εξαγωγή του πνεύματος από το αίμα μπορούσαν να λάβουν μορφή.
Οι δάσκαλοι οδήγησαν τις περισσότερες από αυτές τις συνειδήσεις πίσω στην κατώτερη πύλη. Εντούτοις μερικές παρέμειναν στον τόπου που χτίσθηκε για αυτές και έρχονταν μόνο όταν γίνονταν επίκληση στο όνομά τους και προσφερόταν θυσία αίματος. Τότε λάμβαναν τη μορφή του ανθρώπου αλλά η πραγματική τους εμφάνιση ήταν το σώμα ενός άντρα ή γυναίκας με κεφάλι φιδιού.
Δημιουργώντας μια υπνωτική θυμαπάτη εμφανίζονταν με ανθρώπινα χαρακτηριστικά. Τούτο εξηγεί και την πίστη ότι τα φίδια έχουν υπνωσικές δυνάμεις. Στη συνέχεια έπαιρναν τη μορφή των ηγετών τους οποίους σκότωναν μυστικά και σταδιακά οι ίδιοι και όσοι τους είχαν καλέσει αναλάμβαναν τον έλεγχο των εθνών. Όλοι τους είχαν ανθρώπινη εμφάνιση, αλλά υπήρχε μια λέξη την οποία ήταν ανίκανοι να προφέρουν. Την είχαν διδάξει οι δάσκαλοι στον άνθρωπο και είχε θεσπισθεί ένας νόμος που όριζε ότι για να αναλάβει κάποιος μια δημόσια θέση ή αξίωμα θα έπρεπε να προφέρει αυτή τη λέξη μπροστά στο λαό μια φορά κάθε σεληνιακό μήνα. Εάν αποτύγχανε τότε θανατωνόταν. Αυτή η πρακτική σχεδόν τους εξαφάνισε και βαθμιαία ξεχάσθηκαν. Μερικοί βέβαια υπάρχουν ακόμη στο δικό τους τόπο, αλλά είναι ανίκανοι να εισέλθουν επειδή ο άνθρωπος έχει ξεχάσει τις τελετές επίκλησής τους. Η λέξη που αναφέρθηκε ήταν ΚΙΝΙΝΙΓΚΕΝ.
Μπορεί να τους καλέσει μόνο ο δάσκαλος της λευκής ή μαύρης μαγείας, αλλά μόνο ο λευκός δάσκαλος διαθέτει τη δύναμη να τους ελέγξει. Οι σκοτεινοί κυριαρχούν με το φόβο. Για τούτο νίκησε το φόβο και θα αποκτήσεις το φως.
Ο Θωθ δηλώνει κατόπιν ότι πήγε στο Σουντάλ και ότι κοίταξε μέσα στην έκτη διάσταση. Ακόμη ότι οι σκοτεινοί κινούνται μόνο μέσα από γωνίες και ποτέ μέσα από καμπύλες. Η προβληθείσα συνείδηση που προσπαθεί να διεισδύσει στην έκτη διάσταση σίγουρα θα δεχθεί επίθεση από τα Κυνηγόσκυλα των Φραγμάτων. Μπορεί κάποιος να τους ξεφύγει μόνο εάν κινείται στο διάστημα σε κύκλους. Μόνο μέσα στον κύκλο προστατεύεται. Η επιστροφή στο σώμα δε χρησιμεύει σε τίποτα. Βέβαια, ας σημειωθεί ότι κανένας δεν τα συναντά συμπτωματικά.
Ο Θωθ είχε αυτή την εμπειρία στο παρελθόν και έμαθε να προσέχει. Προσπάθησε να περάσει την πύλη, το Σουντάλ, οπότε τον κατεδίωξαν οι φύλακες. Καθώς γνώριζε το νόμο των κύκλων και των γωνιών τους ξέφυγε, επέστρεψε στο σώμα του και ολοκλήρωσε την προστασία. Τα Κυνηγόσκυλα του Φράγματος δεν καταστρέφουν στην κυριολεξία την ψυχή, αλλά την εμποδίζουν να αναπτυχθεί περισσότερο μέχρι να συμπληρωθεί αυτός ο κοσμικός κύκλος. Τότε μόνο μπορεί να ενωθεί με την επόμενη κοσμική συνείδηση. Ωστόσο ακόμη και μετά από την ολοκλήρωση της προστασίας του ο Θωθ έπρεπε να είναι προσεκτικός και να μην προσεγγίζει την έκτη διάσταση κινούμενος σε γωνίες.
Ο Θωθ τονίζει διαρκώς την προειδοποίησή του για την κίνηση σε καμπύλες. Επίσης προειδοποιεί να μην επιχειρήσει κάποιος να περάσει το Σουντάλ προτού είναι έτοιμος γιατί λίγοι έχουν πετύχει. Επίσης αναφέρει πως να αναγνωρίζει κάποιος τους φύλακες.


Dr. A. S. RALEIGH
ΟΙ ΣΜΑΡΑΓΔΙΝΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΤΟΥ ΘΩΘ
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΛΥΣΑΝΔΡΟΣ ΜΥΓΙΑΚΗΣ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΑΜΒΛΙΧΟΣ 2000

Δεν υπάρχουν σχόλια: