.

Όποιος φοβάται τον θάνατο είναι ήδη νεκρός.
Όποιος θέλει για μια στιγμή η ζωή του να ανήκει μόνο σ' αυτόν, που θέλει για μια στιγμή να είναι πεπεισμένος για όσα κάνει, πρέπει να αδράξει το παρόν.
Πρέπει να αντιμετωπίζει τα πάντα στο παρόν ως τελικά, σαν να ήταν βέβαιο ότι θα ακολουθήσει αμέσως ο θάνατος.
Και πρέπει μετά στο σκοτάδι να δημιουργήσει ζωή. Ζωή μέσα από τον εαυτό του.
Carlo Michelstaedter, La Persuasione e la Rettorica

Δευτέρα, 19 Ιουλίου 2010

Η ΜΑΓΕΙΑ, Ο ΜΑΓΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΜΕΤΑΔΟΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ – GIULIANO KREMMERZ


Εχετε ξεκάθαρη ιδέα περί μαγείας και περί μάγου;
Η Μαγεία(1) , είναι η απόλυτη σοφία. Τούτο σημαίνει ότι είναι η σύνθεση παντός που υπήρξε, υπάρχει και θα υπάρξει. Είναι μια λέξη που περιέχει όλα τα κατηγορήματα της θείας παντοδυναμίας, εάν στο όνομα “θεός” δώσετε την αξία της ύπατης νόησης που δημιουργεί, ρυθμίζει και συντηρεί το σύμπαν.
Η μαγεία, ως επιστήμη ιδεωδώς τέλεια, είναι εφρμόσιμη και πραγματοποιήσιμη:

  1. Στην Θρησκεία (διοίκηση των συλλογικών συνειδητοτήτων)

  2. Στην πολιτική (διοίκηση των εθνικών συμφερόντων)

  3. Στην οικογένεια (ηθικό – εθιμικό θεμέλιο του Κράτους)

  4. Στον άνθρωπο (η αινιγματική σφίγγα του κοινού σοφού)
Ο μάγος είναι εκείνος που κατέχει την Επιστήμη του Θεού, που είναι ζωντανός καταπιστευματοδόχος της και που την χρησιμοποιεί.
Αυτή η Επιστήμη είναι τόσο πανίσχυρη, ώστε κάνει αυτόν που κατέστη κύριος του θείου μυστικού, να χάσει την επιθυμία να μιλήσει γι' αυτό. Ακόμη περισσότερο, αυτοί που έφθασαν στο τέλος, έκαναν ό,τι μπορούσαν για να μη μεταφράσουν την αλήθεια παρά μόνον με μορφή σχεδόν ακατανόητη ακόμα και γι' αυτούς που την διαισθάνονταν.
Πρέπει να ξέρετε ότι οι Ιερείς της Αρχαιότητας απένειμαν αυτήν την Επιστήμη, μέσα σ' έναν Ναό, σε όλους αυτούς που καθίσταντο άξιοι να την μάθουν και να την εφαρμόσουν μετά από μακρόχρονες και τρομερές δοκιμασίες, την απένειμαν δε δια διαφόρων βαθμών, που συνοδεύονταν από τελετικά και τελετουργίες που διατηρήθηκαν από τη Χριστιανική Εκκλησία στους βαθμούς της Ιερωσύνης.
Από εδώ μπορείτε να συνάγετε ότι αυτοί που δίδασκαν αυτή την τρομερή Επιστήμη και γνώριζαν τη σημασία της, απαιτούσαν ιδιότητες που δεν τις έχει ο βέβηλος.
Φαντασθείτε για λίγο ότι τα παιδιά σας σας ζητούν ένα γεμάτο όπλο θεωρώντας το ως διασκεδαστικό παιχνίδι: θα θέτατε στα χέρια τους ένα τόσο επικίνδυνο αντικείμενο, δίχως να έχετε παραβιάσει τα καθήκοντα του πατέρα προς τα παιδιά του και του ανθρώπου προς την ανθρωπότητα; Δεν θα θέσετε όπλο στα χέρια των παιδιών σας παρά μόνον την ημέρα που θα είσθε βέβαιοι ότι θα το χρησιμοποιήσουν για να σώσουν τη ζωή τους και όχι για να σας πληγώσουν ή να πληγωθούν.
Ο Διδάσκαλος οδηγούσε στο τέρμα της την παιδεία του βεβήλου, οδηγούσε σιγά-σιγά τον νεόφυτο στην ιερωσύνη. Ο μεγάλος ιερέας ήταν ο Adepte, δηλαδή αυτός που είχε αποκτήσει την υπέρτατη σοφία: ο μάγος.
Ο Χριστός είχε συνοψίσει όλη τη μαγική προετοιμασία λέγοντας: “Αγάπα τον πλησίον σου όπως τον εαυτό σου” και “μην κάνεις στους άλλους αυτό που δεν θέλεις να σου κάνουν”.
Οποιος γνωρίζει ακέραια αυτές τις αρχές και γνωρίζει να σωπαίνει, είναι έτοιμος να ξεκινήσει.
Τέλεια ευθύτητα της καρδιάς, σαφής αντίληψη περί του αγαθού, ολοσχερής αποστροφή για το κακό, μεγάλη αγάπη για τους ομοίους σου, ακηλίδωτη συνείδηση καμμία επιθυμία που να μην αποτελεί το καλό του άλλου, κανένας φόβος για το κακό που θα σε βρει καθώς θα κάνεις το καλό: ιδού πως ο μάγος είναι όμοιος με τον Αγιο και είναι άξιος αυτής της μεγάλης ιδέας του αγαθού, που είναι ο Θεός.
Ο Eliphas Levi γράφει: “Υπάρχει ένα θαυμαστό μυστικό που η αποκάλυψή του έχει ήδη καταστρέψει ένα κόσμο, όπως το βεβαιώνουν οι θρησκευτικές παραδόσεις της Αιγύπτου, που συνοψίζονται συμβολικά από τον Μωυσή στην αρχή της Γένεσης. Αυτό το μυστικό αποτελεί την επιστήμη του καλού και του κακού, το αποτέλεσμά του δε, εάν το αποκαλύψει κανείς, θα είναι ο θάνατος. Ο Μωυσής το αναπαριστά με την όψη ενός δένδρου που βρίσκεται στο κέντρο του γήινου παραδείσου, κοντά στο δένδρο της ζωής και συνδεδεμένο μαζί του δια των ριζών του, στο δένδρο της ζωής που το προασπίζονται το φλεγόμενο σπαθί και οι τέσσερις μορφές της βιβλικής σφίγγας, το Χερουβείμ του Ιεζεκιήλ.
Ναι, υπάρχει ένα δόγμα μοναδικό, παγκόσμιο, άφθαρτο, πανίσχυρο όπως η υπέρτατη λογική, απλό όπως κάθε τι το μεγάλο, εύληπτο όπως κάθε τι το παγκόσμιο και απόλυτα αληθές, αυτό δε το δόγμα υπήρξε ο πατέρας όλων των άλλων. Ναι υπάρχει μια επιστήμη που απονέμει στον άνθρωπο προνόμια φαινομενικώς υπερανθρώπινα”.
Τώρα, εάν αυτό το φρικτό μυστικό υπάρχει, δεν πρέπει να το εμπιστευθούμε μονάχα σε έναν Αγιο;

(1) Μαγεία: Η λέξη μαγεία προέρχεται από την αρχαία Περσική λέξη Mag, που σημαίνει τελειότατος, ιερέας, σοφός. Ο Dr. Encause δίδει τον ακόλουθο ορισμό της μαγείας: “ Η Μαγεία, θεωρούμενη ως Επιστήμη, είναι η γνώση του τριαδικού σχεδιασμού μέσα στην φύση και μέσα στον άνθρωπο, και της πορείας δια της οποίας μπορεί το άτομο, ακόμα και όσο είναι ζωντανό, να αποκτήσειτην παντογνωσία του πνεύματος και να ελέγξει τις δυνάμεις της φύσεως. Θεωρούμενη ως τέχνη, η Μαγεία είναι η εφαρμογή αυτών των γνώσεων μέσα στον πρακτικό τομέα”.

ΤΖΟΥΛΙΑΝΟ ΚΡΕΜΜΕΡΤΖ
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΟΥ ΑΠΟΚΡΥΦΙΣΜΟΥ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΕΤΡΑΚΤΥΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: