.

Όποιος φοβάται τον θάνατο είναι ήδη νεκρός.
Όποιος θέλει για μια στιγμή η ζωή του να ανήκει μόνο σ' αυτόν, που θέλει για μια στιγμή να είναι πεπεισμένος για όσα κάνει, πρέπει να αδράξει το παρόν.
Πρέπει να αντιμετωπίζει τα πάντα στο παρόν ως τελικά, σαν να ήταν βέβαιο ότι θα ακολουθήσει αμέσως ο θάνατος.
Και πρέπει μετά στο σκοτάδι να δημιουργήσει ζωή. Ζωή μέσα από τον εαυτό του.
Carlo Michelstaedter, La Persuasione e la Rettorica

Κυριακή, 11 Απριλίου 2010

STIBIUM (SB) – ΕΡΡΙΚΟΣ ΚΟΥΝΡΑΤ (1520 – 1605)

 Θ' αγγίξεις με τα χέρια σου και θα δεις με τα μάτια σου το ΑΖΩΘ, δηλαδή τον καθολικό Υδράργυρο των Φιλοσόφων, ο οποίος μόνος σού αρκεί για να λάβεις την Λίθο μας, δια του εσωτερικού και εξωτερικού Πυρός, το οποίο εντούτοις έχει ενωθεί Φυσικο – Μαγικώς με το Ολυμπιακό Πυρ δια μιας συμπαθητικής αρμονίας. Εάν δεν γνωρίζεις τελείως αυτό το βαθιά κρυμμένο μυστικό του Ηφαίστου, εάν δεν μάθεις επακριβώς να το χρησιμοποιείς στον Τρι – Ένα φούρνο, τον σφαιρικά κυκλικό, εκπαιδευμένος είτε από την τέχνη, είτε από συχνή χρήση, είτε από τον Ίδιο τον Θεό δια της πρακτικής της Καμπαλά, θα εργάζεσαι μάταια (ακόμη κι αν έχεις την απαιτούμένη ύλη). Τα σκότη εμφανίζονται στο πρόσωπο της αβύσσου. Η Νύχτα, ο Κρόνος και το Αντιμόνιο των Σοφών εμφανίζονται. Η μαυρίλα και η Κεφαλή του Κόρακα κι όλα τα χρώματα του Κόσμου εμφανίζονται κατά την ώρα της σύζευξης. Επίσης εμφανίζεται το ουράνιο τόξο (η Ιριδα), πρεσβευτής του Θεού, και η ουρά του παγωνιού. Αυτά είναι τα αξιοσημείωτα μυστήρια που διδάσκονται όσοι αγγίζουν το ουράνιο τόξο ή διδάσκονται μέσα στην Παλαιά και την Καινή διαθήκη.
Εν τέλει όταν το έργο θα έχει περάσει από το στακτί χρώμα στο λευκό και στο κίτρινο, θα δεις τη ΛΙΘΟ ΤΩΝ ΦΙΛΟΣΟΦΩΝ, Βασιλεά μας και Κυρίαρχο των Κυριάρχων, να εξέρχεται από το γυάλινο τάφο της για ν' ανέλθει στην κλίνη της ή το θρόνο της σ' αυτήν την κοσμική σκηνή, στο δοξασμένο σώμα της, το αναγεννημένο και τελειότατο, αποκαλούμενο αλλιώς Λαμπρό Ρουμπίνι, που έχει ακτινοβόλο λάμψη, και του οποίου τα λεπτότατα και καθαρμένα μέρη, με την ειρηνική συμφωνία της ανάμειξης, συνδέονται αδιαχώριστα και συγκροτούνται σε Εν.

ΕΡΡΙΚΟΣ ΚΟΥΝΡΑΤ
ΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΑΙΩΝΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ
ΕΝΑ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΥ
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΖΗΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΗΣ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΥΡΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: